Димитър Арнаудов, роден на  в град Пловдив, понастоящем живее в град Асеновград. Основното си образование завършва в град Асеновград, а средното в Пловдив с музикален профил – специалност гайда. Още в средното училище проявява интерес към класическият инструмент контрабас. Така заедно с гайдата, успоредно започва да свири и на контрабас. В началото, народното пеене за Димитър е само приятно хоби, което с времето и с признателността на аудиторията, както в България, така и по света, се превръща в изключително голяма за него страст.  Любовта към фолклора е дълбоко вкоренена в рода му, от където наследява гените на своите прародители и музикалността, която се превръща в призвание, и която  развива на професионално ниво.

 След средното училище продължава образованието си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „АМТИИ“ в град Пловдив,  със специалност гайда към факултет „Музикален фолклор и хореография“  и  втора специалност контрабас. Концертната дейност в студентския му живот е нестихваща, което помага за неговото развитие и израстване, като музикант. С контрабаса участва в много от учебните и представителни формации на Музикалната Академия. Свири в представителния академичен оркестър, който взима активно участие, както в студентските концерти така и в културния живот на града и посрещането на чуждестранни гости. Свири още в курсовия ансамбъл на III курс, като така помага и на колегите си от I и II курс. Отново с контрабаса свири в щатния народен оркестър към академията,  който обслужва нуждите на студентите от специалност „Дирижиране на народни състави“.

С гайдата взима участия в продукциите на  катедрата и в класовите срещи, които се провеждат в края на всеки семестър. Народното пеене макар и без да го изучава като специалност в музикалната академия, продължава да пее в курсовия хор в академията. Започва активно да се занимава с народно пеене с различни камерни формации комплектовани от други музиканти.

 

Иван Христев е роден на 08.03.1992г. в гр. Пловдив. Основното си образование завършва в Пловдив, а средното в гр. Смолян, където се запознава с Райчо, Йордан и Юлди, които разпалват интереса му към народната музика и го канят да се включи към ново сформиралият се битов оркестър към Детско-юношески фолклорен ансамбъл (ДЮФА) „Орфей“ в гр. Смолян. Ръководителят на оркестъра го насочва към ударните инструменти и започва да го обучава на фолклорният битов инструмент тъпан.  Иван продължава да усъвършенства тъпана в следващата една година, като все повече се влюбва в този музикален инструмент и разбира, че това е неговото призвание. След завършването си в Смолян, той продължава образованието си в София – УНСС с икономика. През цялото си следване Иван не се отказва от ударните инструменти. Когато се дипломира в София, той се завръща в родния си гр. Пловдив и продължава да свири.

Райчо Палагачев, роден на 02.06.1989г. в гр. Смолян. Когато е само на 8 годишна възраст, Райчо проявява интерес към родопската каба гайда и постъпва в школата на Детско-юношески фолклорен ансамбъл (ДЮФА) „Орфей“ в гр. Смолян, където усвоява и развива през следващите 11 години гайдарското изкуство. През тези години има многобройни изяви, както в страната, така и в други страни по света, като: Германия, Белгия, Австрия, Македония, Сърбия, Русия, Украйна, Гърция и др. Печели призови места и награди на международни и местни фестивали. След завършване на средното си образование в родния си град Смолян, Райчо се премества да живее в гр. Пловдив, където продължава да разпространява и популяризира гайдата.

Йордан Палагачев е роден на 25.05.1992г. в гр. Смолян. Завършва средното и висшето си образования в родния си град. Запален от своя по-голям брат, Данчо за първи път хваща гайдата във втори клас. Започва своето обучение в школите на детско – юношеския фолклорен ансамбъл „Орфей“ гр. Смолян, в който свири 11 години. Престоят му в ансамбъла е изпълнен с много незабравими моменти, изяви и турнета в страната и чужбина. Лауреат е на много дипломи и награди от гайдарските надсвирвания в гр. Нови пазар и с. Гела. След завършването на средното си образование, Йордан тръгва по пътя на педагогиката и започва да преподава гайда. През 2013г. възстановява гайдарския състав в с. Момчиловци, в който се обучават на каба гайда 20 деца. Вдъхновен от учениците си и любовта към родопската каба гайда, Йордан постига още една своя мечта – майсторлъка за изработка на древния инструмент. През 2014г. с много труд и усилия създава своя работилница и започва да учи и практикува стария занаят и до ден днешен.